No items found.
Vorige
Volgende

Realiseren dakopbouw in Assendelft

Het project
Het realiseren van een nieuwe verdieping op een bestaand huis. Deze opdracht is voortgekomen uit een gewonnen aanbesteding op uitnodiging van Zijlstra Schipper Architecten.

Werkwijze dakopbouw woning in Assendelft
Soms heeft een bestaand huis de mogelijkheid in de hoogte uit te breiden. Dit is ideaal als men meer ruimte wil creëren, maar geen concessies wil of kan doen rondom de woning. De gevelbekleding van de reeds bestaande verdiepingen van dit huis bestond uit metselwerk en zinken felsbanen met het overstek van hetzelfde materiaal. Met inachtneming van deze stijl zijn wij begonnen aan het realiseren van de dakopbouw. Voor minimale bouwoverlast startten wij met de bouw van HSB-wanden in onze werkplaats. Hier hebben wij al het zaag-, timmer- en isoleerwerk uitgevoerd en alle onderdelen klaar gemaakt voor de volgende fase. Vervolgens zijn alle “prefab” wanden met een vrachtwagen naar de woning gebracht en daar met een hijskraan de woning op gehesen. Daar bevestigde het team alle onderdelen aan elkaar en maakte de dakopbouw af met een waterdicht dak. Voor een mooie balans binnenshuis, creëerden wij een trapsparing boven de huidige trapgang, waarin een nieuwe trap naar de 2e verdieping is geplaatst. De dakopbouw zou niet compleet zijn zonder het nodige installatiewerk en dus voerden wij deze uit voor de gehele nieuwe verdieping. Zo zijn alle ruimtes voorzien van lichtpunten en wandcontactdozen. Ons team realiseerde op de nieuwe verdieping ook een complete badkamer. Als onderdeel hiervan is er een en ander aangelegd en/of verlegd voor de aan en afvoer van water. Vervolgens is de bestaande zonnecollector bovenop de dakopbouw gemonteerd. De gehele woning is geschilderd afgewerkt en opgeleverd met een laminaatvloer en hoge plinten.

Resultaat
Dankzij de dakopbouw telt de woning in plaats van 2 nu 3 etages met twee extra slaapkamers, een inloopkast en een badkamer. De dakopbouw is volledig gerealiseerd in lijn met de reeds bestaande stijl van de woning.