No items found.
Vorige
Volgende

Nieuwe gevelbekleding en aanbouw in Bergen

Het project
Vervangen van gevelbekleding en het vergroten van een woning voor een particulier opdrachtgever.

Werkwijze renovatie en aanbouw woning in Bergen
Sinds 1 juli 1993 is het gebruik van asbest tijdens de bouw van woningen en gebouwen verboden. Is een huis vóór dit verbod gebouwd dan is de kans groot dat er asbesthoudende materialen zijn gebruikt. Zeker als de woning net na de 2e wereldoorlog is gebouwd. Uit ervaring weten wij dat de wijk waarin deze woning zich bevindt, bekend staat om het asbest in de gevels. Daarom zijn wij allereerst gestart met inventariseren van het werk oppervlak. Waar nodig hebben wij het asbest laten saneren, waarna ons team aan de slag kon met het vernieuwen van de gevel. Naar wens van de opdrachtgever hebben wij de gevel bekleed met Fraser Zweeds Rabat. Bestaande kozijnen aan de achterzijde van het huis, hebben wij vervangen voor nieuwe varianten met vast glas en draai-/valramen. Ook hebben wij ten behoeve van goede isolatie, de beglazing aan de voorzijde van het huis vervangen voor HR++ glas. Dit is dubbel glas met een coating en isolerend gas tussen de platen, waardoor een woning minder warmte verliest. Vervolgens hebben wij de woning vergroot door middel van een aanbouw in het verlengde van het huis. Voor optimaal gebruik van de ruimte is gekozen voor dubbele openstaande deuren richting de tuin en een deurkozijn richting de schuur. Met het oog op de toekomst hebben wij de aanbouw klaar gemaakt voor het plaatsen van een nieuwe keuken. Hiervoor hebben wij enkele voorbereidingen getroffen en de ruimte glad gepleisterd afgewerkt. Tot slot zijn alle kozijnen aan de buitenzijde opnieuw geschilderd.

Al eerder mochten wij de begane grond en de 1e etage van deze woning in Bergen renoveren. Tijdens deze klus hebben wij de elektrische installatie vernieuwd, vloerverwarming aangelegd en de gehele woning rondom glad gepleisterd opgeleverd.

Resultaat
De woning heeft een compleet ander aanzicht door de nieuw beklede (en asbestvrije) gevel. Het beschikt nu over een aantal splinternieuwe en opgeknapte kozijnen en heeft een aanbouw met openstaande deuren.