No items found.
Vorige
Volgende

Plaatsen dakkapel en verbouwen zolder in Amstelveen

Het project

Voor de eigenaren van deze woning in Amstelveen ontfermden wij ons over het plaatsen van een dakkapel en het verbouwen van de zolderverdieping. Het beoogde doel: een volwaardige woonverdieping creëren. De verbouwing hebben wij uitgevoerd in samenwerking met Fiamma Timmerwerken.

Werkwijze plaatsen dakkapel in Amstelveen

Vanwege de unieke locatie van deze woning uit medio 2016, voerden wij tijdens aan het plaatsen van de dakkapel specifieke werkzaamheden uit. Woningeigenaren in de buurt van Schiphol hebben namelijk te maken met strenge isolatie- en geluidsnormen. Deze normen worden gemeten in zogenoemde RC-waarden en zijn er onder andere om maximaal wooncomfort te waarborgen. Tijdens het bouwen van de dakkapel hebben wij daarom gebruik gemaakt van houten kozijnen met triple glas. De isolatiewaarde van driedubbel glas is extreem hoog en zorgt voor maximale geluidwering. Een zeer welkome eigenschap voor huizen in de buurt van de grootste luchthaven van Nederland. Bovendien zorgt triple glas voor aanzienlijk minder warmteverlies waardoor de temperatuur binnenshuis zowel ’s zomers als s’ winters aangenaam blijft. Buitenom werkte het All-bouw team de dakkapel af met Cembrit Solid cementvezelplaten. Deze gevel afwerking heeft onder andere als voordeel dat deze een lange levensduur heeft. Zo zijn deze cementvezelplaten vorstbestendig, onderhoudsarm en brandveilig. Na het plaatsen van de dakkapel hebben wij de volledige zolderverdieping onder handen genomen. Voordat ons team aan slag ging, was de zolder een onbenoemde ruimte/opslag. In samenwerking met Fiamma Timmerwerken als nevenaannemer hebben wij deze ruimte omgetoverd tot een volwaardige verdieping met slaapkamer, apart washok en een vliering. Fiamma Timmerwerken heeft hier de fijne interieur afwerking en meubels gemaakt en vervolgens kundig gemonteerd. De zolder is voorzien van een marmoleum vloerafwerking met rondom twaalf centimeter hoge MDF plinten. De wanden zijn op verschillende manieren opgeleverd: zo hebben wij op een deel van de wanden glasweefsel behang geplaatst en is er geschilderd. De andere wand is voorzien van houten panelen. Voor een complete afwerking zijn de plafonds glad gepleisterd en gesausd.


Resultaat

De derde verdieping van deze Amstelveense woning ging van een onbestemde ruimte naar een volledige woonruimte. Deze beschikt nu over een nieuwe slaapkamer inclusief een dakkapel. Deze is volledig volgens de hoge RC-waarden opgeleverd.